22 Nisan 2013 Pazartesi




KAN  GRUBUMUZDA  NE  YAZIYOR? 




Irksal özellikler ten rengine, etnik kökene, coğrafi konuma ya da kültürel köklere bağlı olsa da, insan ırkının ortak yönü kan kardeşliğidir. Bütün medeniyetlerin kan bağlarıyla kurulduğu, bilinen ilk insan olan Neandertal' den ( 500.000 yıl önce) günümüze tüm insanların kan gruplarının dört ayrı grupta toplandığı ve insan kimliğimizi oluşturmak için kan grubunun coğrafya ve ırkla iç içe geçtiği kanıtlandığından, kan grubu etnik kökenden daha belirleyicidir.

"İnsan ırkı dünyaya yayılmaya ve beslenme düzenini değişen şartlara göre adapte etmeye mecbur kalınca bu yeni beslenme düzenine uyum sağlayabilmek için sindirim ve bağışıklık sisteminde adaptasyonlar gerçekleşti. Bu değişimler, insan gelişiminin kritik noktalarına geldiği gözlenen, kan grubu oluşumları olarak yansıdı. işte! Kısaca, kan grubu oluşumlarının tarihsel süreci:

1-İnsan ırkının, besin zincirinin en üst sırasına yükselmesi( 0 grubunun gelişimini tamamlaması).
2-Avcı-toplayıcı formundan yerleşik çiftçi formuna geçiş(A grubunun ortaya çıkması).
3-İnsanların Afrika' daki yurtlarından Avrupa, Asya ve Amerika' ya göç etmesi ve ırkların birbiriyle karışması(B grubunun ortaya çıkması).
4-Birbiriyle hiç ilgisi olmayan grupların modern çağda bir araya gelmesi(AB grubunun ortaya çıkması).

Her kan grubu, atalarımızın beslenme düzeni ve davranış biçiminin genetik mesajını taşır. İlk çağlardan bugüne çok uzun zaman geçmiş olsa da bu mesajlar bizi hala etkilemektedir." (Dr. Peter J. D' Adamo- Kan Grubunuza Göre Beslenme)

En eski grup olan 0 grubu avcı olup verimli av alanları azalınca göç etmeye başladı ve et peşinde koşarak çook uzaklara gitti; Afrika' dan çıkıp Avrupa ve Asya' ya göç etti. Bu göç 0 grubu olan ana nüfusun bütün dünyaya yayılmasını sağladı.

Yerleşik hayata geçişle toprak işlenmeye ve hayvanlar evcilleştirilmeye başlanınca avcılık yetenekleri yerini farklı bir tür toplum dayanışmasına bıraktı: Planlama ve organize olma günlük hayata girdi. A grubu geni, ilk çiftçi toplumlarda gelişmeye başladı. 0 grubundan A grubuna geçiş çok hızlı oldu .Hayatta kalabilmek ve beslenme düzeni değişikliğine karşı koyabilmek için A grubu ortaya çıktı.

B grubu, ilk önce Hindistan' da ve Asya' nın Urallar bölgesinde Kafkas ve Moğol aşiretleri arasında ortaya çıktı ve Moğolların ve göçebe aşiretlerin yayılmasıyla B grubu Avrasya' ya yayıldı. B grubu, Avcı ve çiftçi arasında denge unsurudur adeta.

Çok nadir bulunan ve en son ortaya çıkan AB grubu, A grubu Kafkaslarla B grubu Moğolların karışımından ortaya çıktı. Evrimsel bir gizem olarak adlandırılır. Biyolojik olarak kompleks bir kan grubudur. Onları üzdüğünüzde bile kin tutmayan, sizi kollarınızı açarak karşılayan, her durumda en doğru şeyleri söyleyen kişilik  özelliklerine neden olduğundan, şifacı ve ruhani liderlerin çoğunun kan grubu olarak da bilinir.

Atalarımız bize, kan gruplarımıza yazılmış olan özel bir miras bırakmıştır. Öyle ki, bu miras bizim mizacımızı bile etkilemektedir. Yani, kan grubunuz kişilik özelliklerimizi ele vermektedir. Aman dikkat!


Dip Not:  Kan grubunuza göre kişilik özelliklerinizi merak ediyorsanız; Dr.Peter J. Adamo' nun Kan Grubunuza Göre Beslenme Kitabında bulabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder