4 Eylül 2018 Salı




TİTANİK HAKKINDA GİZLENEN GERÇEK NEYDİ?



Hakkında birçok söylenti olan Titanik, Kuzey Atlantik'te bir buzdağına(aysberg) çarptığında, tarih 14 Nisan 1912, saat 23.39'u gösteriyordu. Tahminlere göre, çarpmadan yaklaşık iki saat kırk dakika sonra da Atlantik'in serin sularına gömüldü. Hollyvood yapımı romantik aşk hikayesiyle süslenmiş Titanik filmi böyle düşünmemizi sağladı: Dev gemi, buzdağına çarptı ve battı. Peki, batmaz denilen gemi nasıl olur da batardı? Dünya kamuoyundan gizlenen gerçek neydi? Gizlenen gerçek şuydu: Batan dev Titanik gemisi buzdağına çarparak değil, kazan dairesindeki korkunç bir patlama sonucu batmıştı. Gerçeğin ortaya çıkışı da ilginçti, Çünkü Titanik hakkında film yapan ünlü prodüktörler ortaya çıkarmıştı gerçeği ama 200 milyon  dolar harcadıkları filmin gösterim sonrası tartışmalarla gölgelenmemesi için gözlerini kapatmışlardı. 

Titanik hakkında film yapan prodüktörler, ilk kez çekilecek gerçek su altı görüntüleriyle filmlerine ayrı bir tat katmaya karar verdiler. Bu görüntüleri elde etmek için özel bir denizaltıyla geminin kalıntılarına indiler. Ardından Atlantik Okyanusu'nun dibindeki batıktan ilk görüntüler gelmeye başladı. Görüntüleri izleyen herkes şok olmuştu. Çünkü geminin kazan dairesinin olduğu bölümde içten kaynaklanan dev bir patlamanın yol açtığı kocaman bir delik vardı. Buzdağı çarptı denilen yer ise pürüzsüzdü.

"Aslında şaşılacak bir şey yoktu. Olayın bir sabotaj olduğunu hem İngiliz hem de Alman gizli servisleri gayet net bir şekilde biliyordu. O senelerde Birinci Dünya Savaşı'nın ayak sesleri duyulmaya başlamıştı. Hatta gizliden gizliye bir savaş başlamıştı bile. İngiltere ve Alman Gizli Servisleri bir savaşın kaçınılmaz olduğunu görerek birbirlerinin ekonomilerini daha o günlerden yıpratmaya başlamışlardı. Birbiri ardına düzenlenen sabotaj ve patlamalar her iki ülkeyi de sarsıyordu." *

Alman Kimya Fabrikası'na yapılan sabotajın intikamını almak isteyen Alman Gizli Servisi hedef olarak İngilizlerin gururu Titanik'i seçti. Geminin ilk seferinden önce içeriye sızan ajanlar, yüklü miktarda patlayıcıyı geminin kazan dairesine yerleştirmeyi başardı. Sonuçta batmaz denen; fakat, içeriden gelecek bir patlamayı hesap edemeyen İngilizlerin gururu Titanik, karanlık bir gecede patlayan bir bombayla Atlantik'in derin sularına gömülüverdi. Kimya Fabrikası'nın intikamı alınmıştı. Geminin içindeki yüzlerce masum insan da bu intikamın kurbanı oldu. Burada ölen insanlar, yakın bir zamanda başlayacak olan Dünya Savaşı'nda ölecek olan milyonların habercisiydiler. 

Olay, İngilizler tarafından başarısızlıkları ortaya çıkmasın diye, örtbas edildi. Almanlar da masum insanların katili olarak gözükmemek için olayı üstlenmediler. Titanik adlı romantik film büyük bir başarı kazanınca da olay unutuldu gitti. 


Kaynak: 
Timuçin Mert - Gri Kardinal Vladimir PUTİN, (s: 59-60)

Görsel, alıntıdır.



1 yorum: